Întrebări? 0784752200

Introducere în psihoterapie: 7 Școli fundamentale

Trăim într-o lume complexă, cu probleme din ce în ce mai complexe. Cunoașterea unor concepte de bază ale psihoterapiei te poate face un om mai înțelept, un partener mai empatic și un profesionist respectat, indiferent de domeniul din care vii.Îți propunem 6 întâlniri cu psihoterapeutul Lucian Negoiță în urma cărora să poți identifica cele mai importante direcții de gândire, cu tehnicile aferente, din psihoterapia modernă:

1. Seara psihoterapiilor cognitiv-comportamentale (E.L.Thorndike, B.F.Skinner, Albert Ellis, Aaron Beck) –descoperă cea mai populară școală de gândire din ziua de azi, folosită pe scară largă în tratarea depresiei, a anxietății, a problemelor conjugale și a dependențelor. Învață cum să gândești” în loc de „ce să gândești” și schimbă-ți comportamentele distructive pornind de la gândurile pe care le ai. 

2.  Seara de Hipnoză (hipnoza clasică și hipnoza ericksoniană)– folosește relaxarea ghidată și concentrarea intensă pentru a ajunge într-o transăși a trata multiple probleme, de la anxietate, fobii și dependențe până la disfuncții sexuale sau tot felul de reacții spontane deranjante. Insomnii, probleme de comunicare, dificultăți în relații sau o joasă capacitatea de învățare? – Învață cum poate fi hipnoza de ajutor!

3.  Seara psihoterapiilor scurte strategice și psihoterapiei centrate pe soluții (Școala de la Palo Alto, Paul Watzlawick, Steve de Shazer, Giorgio Nardone)– potrivite pentru orice vârstă, se bazează pe stabilirea unor obiective,  introducerea unor acțiuni în viața de zi cu zi și monitorizarea progresului. Intervențiile pot trata de la probleme de comportament ale copiilor până la disfuncții familiale, abuz domestic, adicții, probleme de cuplu. 

4.  Seara psihoterapiei de cuplu și de familie (Salvador Minuchin, Virginia Satir, Don Jackson, Susan Johnson)– una dintre ramurile care se dezvoltă cu viteză. Cum putem contribui semnificativ la evoluția relațiilor intime? Care sunt tehnicile prin care membrii familiei ajung să înțeleagă efectele comportamentelor lor asupra celor dragi, cum învață alte moduri de gestionare a conflictelor, cum pot deschide noi linii de comunicare?  Tehnicile din acest tip de terapie sunt foarte utile în gestionarea oricăror situații care perturbă mediul de acasă, de la divorțla deces, apariția unor cazuri de boală în familie sau probleme specifice adolescenților.

5.  Seara psihoterapiei existențiale, umaniste și a psihoterapiilor experiențiale (reprezentanți: Irvin Yalom, Victor Frankl, Rollo May, Carl Rogers, Fritz Perls)– intervențiile din această seară pornesc de la convingerea că omul are liber arbitru și poate lua cele mai bune decizii pentru el însuși, se concentrează pe creșterea personală și a identității de sine. 

6.  Seara psihoterapiilor cognitiv-comportamentale din cel de-al treilea val: psihoterapia schemelor cognitive, terapia acceptării și angajamentului ACT, psihoterapia dialectic-comportamentală DBT –izvorâte din probleme extrem de actuale, precum stresul de la locul de muncă, traiul într-o societate a vitezei, expunerea la schimbări neprevăzute. Care este locul și rolul lor în cabinetul terapeutului de astăzi?

 Cui se adresează acest curs?

Studenților la psihologie,care pot descoperi rapid ce școală de formare li se potrivește.
Psihoterapeuților care doresc să dezvolte tehnicile și metodele pe care le aplică în activitatea profesională;
Profesioniștilor din domenii înrudite, precum comunicare sau media.
Dacă ești trainer sau life coach, poți învăța tehnici și metode din hipnoză, din abordările solution-focused și din terapia scurtă.strategică.
Oricui dorește să evolueze pe plan personal. În urma acestui curs, poți conștientiza tipare de autosabotare cognitive și comportamentale din perioada copilăriei; poți integra traume și pierderi cu ajutorul unor tehnici experiențiale; poți învăța să controlezi stresul prin tehnici cognitive și de relaxare. Dacă ești părinte, poți învăța metode de îmbunătățire a comunicării cu copilul tău. Ca partener al unui cuplu, poți descoperi modalități de rezolvare a conflictelor și tehnici pentru creșterea intimității emoționale, strategii de reaprindere a pasiunii în cuplu folosite în cadrul psihoterapiilor sistemice și strategice.

Dr. Lucian Negoiță este psihoterapeut, formator și supervizor cu multiple formări în psihoterapii cognitiv-comportamentale, hipnoză clinică și ericksoniană, psihoterapii sistemice pentru cuplu și familii, psihoterapii scurte strategice și orientate pe soluții, psihoterapia schemelor cognitive. Studiile sale s-au desfășurat în România, America, Italia, Olanda și Scoția. Este profesor asociat al Universității Ovidius din Constanța și al Universității Spiru Haret din București, director de programe al Institutului de Cercetare și Dezvoltare în Psihologie, formator al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală. Este totodată fondatorul EMOTION CENTER – clinică de psihoterapie și dezvoltare personală, al platformei de psihoeducație și dezvoltare personală HepicHub și al Centrului de Practică în Mindfulness.În cei peste 15 ani de practică, a însoțit aproape 5.000 de persoane pe drumul schimbării și evoluției personale

Prețuri
Pachete
  • PACHET COMPLET (6 webinarii): 960 lei
  • PACHET INIȚIERE (3 webinarii la alegere): 480 lei, cu 25% reducere (360 lei) pentru plata integrală până pe 14 iunie.
  • REDUCERI :
  • Recomandă cursul unui prieten care se înscrie la rândul lui și participă GRATUIT la oricare webinar la alegere organizat de
  • Lucian Negoiță în perioada iunie-august 2020
  • Ai 35% reducere (preț redus 624 lei) dacă: ai participat la un eveniment HepicHub; ești elev, student sau pensionar;
  • Achiziționezi pachetul complet până pe 10 iunie cu plata în maxim 2 tranșe (prima până pe 17 iunie, cea de a doua până pe 17 iulie)
  • Între 11 și 16 iunie, beneficiezi de 30% discount la pachetul complet (preț redus 672 lei) dacă achiziționezi cu plata 2 tranșe (prima până în 16 iunie, a doua până pe 17 iulie)

Rezervă-ți un loc la inscrieri@hepichub.ro precizând numele cursului, numele participantului, numărul de telefon și atașând dovada de plată. Nu uita să ne trimiți și detaliile de facturare. Plata se face în contul RO03INGB0000999907969310, titular Lucian Negoiță. Odată înscris, vei primi un link cu detaliile legate de accesul la webinar prin platforma Zoom.

Pentru studenții la psihologie  se pot elibera adeverințe de practică

Rezervă-ți un loc!

Completează formularul de mai jos: