Întrebări? 0784752200

Adicția de jocuri video

Cu toate că, până de curând, nu a fost considerată oficial o problemă, dependența de jocuri video a devenit din ce în ce mai prezentă în viața noastră. Cu semne și simptome ușor de trecut cu vederea, aflată la granița dintre hobby și obsesie, cu cauze și efecte complexe,  acest tip de adicție s-a transformat într-o problemă care poate devia individul din echilibrul firesc al vieții.

Ca și în adicțiile de substanțe,și în cea de jocurile video ne lovim de aceleași mecanisme de funcționare ale minții, doar că, în acest caz, locul substanței adictive este luat de un comportament.Premiul este,și de această dată,dopamina, neurotransmițătorul responsabil cu răsplata.

Tratarea acestui tip de adicții se poate face prin psihoterapie, iar una dintre cele mai potrivite metode este psihoterapia cognitiv comportamentală.

Acest atelier vine să ajute în a clarifica modul în care mintea noastră funcționează în acele momente, în a identifica recompensele pe care ni le aduce această activitate, emoțiile și trăirile pe care le evităm refugiati în viciu, cât și metode de a schimba gândurile declanșatoare și comportamentul în sine

Rezervă-ți un loc!

Completează formularul de mai jos: